Frituur de aardappels zoals je gewend bent. Strooi er paprikapoeder en zout over. Doe dan de courgettestukjes in de olie en frituur dit. Zodra het er glazig uitziet is het gaar. daarna de aubergine, dit duurt overigens aanzienlijk langer dan de courgette. Als laatste de pepers erin. De friteuse kun je dan al uitzetten. Terwijl je aan het frituren bent maak je de tomatensaus klaar! Snij de tomaten door de helft en maak er dunne reepjes van (hoe dunner, hoe beter!) Dit doe je in een steelpan met een bodempje zonnebloemolie, laat gedurende het frituurproces op een laag vuurtje pruttelen. De saus is klaar zodra de tomaten pulp zijn. Met de yoghurt maak je een heerlijk frisse yoghurt knoflooksaus. Meng een paar lepels Turkse yoghurt met wat water en roer dit glad. Knijp een teentje knoflook uit, een beetje zout en roeren.
Turkse Frietjes Met Tomatensaus is een recept van Smulweb.nl