Turkse Eieren

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de yoghurt met de knoflook in een schaal en breng op smaak met het zeezout en de versgemalen zwarte peper. Verdeel het mengsel over de vuurvaste schaaltjes en zet ze 10 minuten in de voorverwarmde oven. Terwijl de yoghurt warm wordt, giet je 5 cm water in een diepe koekenpan en breng je dit aan de kook. Draai het vuur uit en breek onmddelijk de eieren in de pan. Leg een goedsluitende deksel op de pan. Laat de eieren ongestoord ongeveer 3 minuten pocheren. De eieren zijn klaar als de eiwitten ondoorschijnend zijn. Schep de eieren uit de pan met een schuimspaan en laat ze uitlekken op een schone theedoek. Meng de olfijolie en de paprikapoeder in een kommetje en breng op smaak met zout en peper. Haal de yoghurt uit de oven en schep in vier kommetjes. Leg in elk kommetje wat spinazieblaadjes, leg het gepocheerd ei erop, besprenkel met het oliemengesel en dien direcht op.

Turkse Eieren is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Turkse opgerolde pizza met aubergine en paprika
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Shish barak
1 uur-
Bekijk recept
Turkse pizza met puntpaprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept