Zaalouk

8
30-60 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 Gril de aubergines ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 240 graden. Haal de schil eraf en snijd ze in kleine stukjes. Gril de paprika?s ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven op 240 C. en draai ze af en toe om totdat de schil zwart kleurt. Verwijder het velletje, de steeltjes, de zaadjes en de witte zaadlijsten en spoel het vruchtvlees af onder koud water. Snijd de paprika in kleine stukjes. Spoel de tomaten af en ontvel ze dmv kokend water. Verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. 2 Doe de aubergines, de paprika?s en de tomaten in een kookpan. Voeg de kruiden toe en laat alles op een matig vuur 30 minuten op een matig vuur koken. Roer het mengsel tijdens het koken regelmatig door elkaar en druk het met een lepel fijn, zodat er een puree ontstaat. Schik het mengsel op borden en serveer het warm of koud.

Zaalouk is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zaalouk (auberginepuree)
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Zaalouk
20-30 min -
Bekijk recept
ZAALOUK
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Zaalouk (auberginepuree)
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Zaalouk
20-30 min -
Bekijk recept
ZAALOUK
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept