Gehaktballen

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de korstjes van het brood en leg de sneetjes in een diep bord. Schenk de melk erover en laat het brood zacht worden. Prak het brood fijn. Doe het gehakt in een kom. Breek het ei erboven en voeg het broodmengsel toe. Voeg 2 theelepels zout, 1 theelepel peper en 1/2 theelepel nootmuskaat toe. Meng alles goed door elkaar en kneed het tot een taaie massa. Verdeel het gehakt in vier gelijke porties. Vorm van elke portie met natgemaakte handen een mooie ronde bal zonder barstjes. Rol de gehaktballen door het paneermeel. Verhit de margarine in een braadpan tot het schuim wegtrekt. Bak de gehaktballen op half hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag. Voeg ca. 3/4 dl warm water toe en braad de gehaktballen afgedekt in ca. 20 minuten zachtjes gaar. Lekker met gekookte aardappelen en andijvie of bloemkool. Om te varieren: Pittige gehaktballen in tomatensaus Meng 1 heel fijn gesnipperd uitje, 1 uitgeperst teentje knoflook en 2-3 theelepels chilipoeder door het gehaktmengsel en voeg tijdens het braden geen water toe, maar 2 dl tomatensap en 2 theelepels tijm. Indische gehaktballetjes Week 1 zakje boemboe nasi in 1 dl heet water en meng dit door het gehaktmengsel. Voeg aan het braadvocht 2 dl water, 2 eetlepels ketjap en wat sambal toe.

Gehaktballen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode bieten en appel met pruimenjus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbal met jus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode bieten en appel met pruimenjus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbal met jus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept