Oudjaarrecept Worstenbroodjes

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Men maakt eerst de gehaktvulling dat is 625 gr gehakt met gehaktkruiden of naar eigen smaak peper zout en nootmuskaat dit aangemaakt met soezenbeslag (recept soezenbeslag) een halve dl water 25 gr boter 25 gr bloem 1 ei water en boter koken debloem er door spatelen en als laatst het ei er door roeren dit beslag koud laten worden en vervolgens door het gehakt mengen evt nog kruiden toevoegen vervolgens het deeg zetten 500 gr bloem 40 gr gist 10 gr zout 3 dl water 50 gr boter bloem water gist tot een deegje draaien zout toevoegen het deeg mag niet te slap zijn het deeg een kwartiertje laten rusten tussen een theedoek vervolgens het gehakt verdelen in 20 stukjes en tevens het deeg verdelen in 20 stukjes de deegstukjes tot bolletjes vormen onder de hand (opbollen) 10 minuten rusten en plat drukken het gehakt als een pilletje erop leggen en dichtvouwen tot een puntbroodje zorg dat de naad goed dicht is en deze met de naad op een bakplaat leggen en laten rijzen tot ze tweemaal zo groot zijn minimaal een uur rijzen in een warme omgeving de worstebroodjes afbakken bij een temp van 225 gr in 10 tot 15 minuten

Oudjaarrecept Worstenbroodjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Brabantse worstenbroodjes
15 min Snack
Bekijk recept
Roggeworstenbroodjes
30 min
Bekijk recept
Worstenbroodje met spinazie
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Oudjaarrecept Frans Stoofpotje
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Spaanse Tortilla
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Tortillataartjes
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Olijven-mozzarella-spiesjes
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept