Borstel de champignons schoon en snijd indien nodig iets van de steel af. Snijd de champignons in plakjes. Hak het sjalotje fijn en fruit dit in 25 gr. boter op een laag vuur in ongeveer 2 minuten glazig. Voeg het citroensap en de champignons toe. Bak deze op een matig vuur in ongeveer 5 minuten lichtbruin. Voeg er de creme fraiche aan toe en breng het aan de kook. Laat het op een laag vuur ongeveer 10 minuten koken tot de helft van het vocht is verdampt. Meng intussen 1 eetlepel boter met 1 eetlepel bloem tot een glad deegje. Roer van deze beurre manie vlokje voor vlokje zoveel door het zacht kokende champignonmengsel tot het de gewenste dikte heeft. Breng het op smaak met zout en peper. Ontkorst de sneetjes witbrood. Bak deze in de koekenplan in 50 gr. boter aan beide kanten lichtbruin en knapperig. Laat deze croutons even op keukenpapier uitlekken. Leg ze op 4 bordjes en schep er de romige champignons op. Strooi er de fijngehakte peterselie over.
Champignons Op Croutons is een recept van Smulweb.nl