Zoek
Zuurvlees
2
Langer dan 1 uur -
Smulweb.nl
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
? 250 g runderpoulet
? 1 ui
? snufje zout
? 1 eetlepel mosterd (grove)
? 2 deciliter rode wijn azijn
? 2 kruidnagels
? 1 eetlepel bruine basterdsuiker
? 25 g boter
? 1 laurierblaadje
? snufje
Bereiding
Voorbereiding
3. Schep het vlees en de ui uit de marinade. Dep het vlees droog met keukenpapier. Bewaar de marinade.
4. Verhit de boter in een braadpan en wacht tot het schuim is weggetrokken.
5. Bebloem het vlees. Bak het vlees en de ui op matig vuur rondom bruin en bestrooi met peper en zout.
6. Verwarm de marinade met 1 dl water.
7. Schenk zoveel hete marinade in de pan dat het vlees net onderstaat en breng het vocht tegen de kook aan.
8. Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur (eventueel op een vlamverdeler) zachtjes gaar (ca. 1? uur).
9. Voeg de bruine suiker toe en laat dit 3 minuten meekoken. 10. Roer de mosterd, peper en zout naar smaak erdoor.
Zuurvlees is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Frites met zuurvlees
2 uur-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Limburgs zuurvlees
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurvlees
3u20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurvlees
Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept
Frites met zuurvlees
2 uur-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Limburgs zuurvlees
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurvlees
3u20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurvlees
Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
Bekijk recept