- Verhit de olie in de pan en fruit hier, onder af en toe roeren, de gesneden groenten in. - Voeg het laurierblad en de knoflook toe en blus af met 1 liter tuinkruidenbouillon. - Laat dit ca 10 min koken. - schep de groeten uit het vocht en bewaar in een schaal - Voeg de schoongemaakte en gecontroleerde mosselen aan de bouillon toe en kook ze, afgedekt, op een hoog vuur, in ca 5 min gaar, of tot alle schelpen open zijn. - Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan in een kom. - Laat de mosselen iets afkoelen en haal deze uit de schelpen. Gebruik de nog gesloten mosselen niet! Verwijder deze, want deze mosselen zijn niet meer geschikt voor consumptie. Bewaar 6 mosselen in de schelp ter garnering - Je kunt eventueel de groenten pureren in een foodprocessor of staafmixer. Roer de groenten(puree) door de bouillon. - Voeg nog 2,5 dl water toe. Breng de soep aan de kook. Af en toe roeren. - Roer de maizena met de slagroom tot een glad papje en meng dit al roerend door de soep. - Voeg de grove mosterd toe en roer dit goed door de soep. _ Voeg de mosselen toe en laat ze snel en door en door warm worden. Strooi er fijngehakte peterselie over - Dien de soep onmiddelijk op en garneer ieder soepbord met een schelp. - Breng de soep op smaak met zout en peper. Smakelijk!