Ricottataart

8
Langer dan 1 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Week de rozijnen in de grappa. Klop de ricotta los met de eierdooiers en voeg dan de bloem, suiker, pijnboompitten, citroenrasp en geweekte rozijnen toe. Roer alles goed door elkaar. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het ricottamengsel. Schep dit mengsel in de vorm en bak de taart ca. 40 minuten in het midden van de oven. Het ricottamengsel moet stevig zijn. Bestrooi de raart voor serveren met poedersuiker. Serveer lauwwarm of koud.

Ricottataart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pesto-ricottataart
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm-ricottataart
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroen-ricottataart
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Spinazie-ricottataart
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pesto-ricottataart
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm-ricottataart
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroen-ricottataart
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Spinazie-ricottataart
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept