Hamine-eieren Met Ful Medames

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de eieren en uieschillen in een grote pan, voeg zoveel water toe dat ze ruim onderstaan, breng ze langzaam aan de kook en laat ze 5 - 6 uur of een hele nacht pruttelen. Zorg dat de eieren altijd onderstaan - een laagje olie op het wateroppervlak vertraagt de verdamping. Een ?slow cooker? is handig. Giet de eieren af en pel ze als ze voldoende zijn afgekoeld. Giet intussen de bonen af, doe ze in een stoofpan met een dikke bodem, voeg zoveel water toe dat ze net onderstaan, dek de pan goed af en laat ze heel zachtjes pruttelend in 5 - 6 uur gaar worden. Voeg een beetje water toe als de bonen tijdens het koken te droog worden, maar roer niet. Aan het einde van de kooktijd mag nauwelijks vloeistof over zijn. Doe de bonen in een kom en roer er olie, knoflook, peterselie of korianderblad, citroensap, zout en peper door. Laat alles afkoelen en roer er de lenteuitjes door. Dien de bonen op in soepkommen met de eieren erop en bestrooi het met peterselie. Traditioneel prakt elke tafelgenoot zijn kom bonen en ei met een vork en roert er naar smaak extra citroensap, olijfolie, zout en peper door.

Hamine-eieren Met Ful Medames is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Foul Medames
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Ful Medames
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Ful Medames, Egyptische Bruine Bonen
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Ful Medames - Bonenschotel
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Baidh Hamine, Hamine Eieren
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Foul Medames
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept