Kottbullar

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smelt in een kleine braadpan de eetlepel boter. Bak hierin de uien tot ze glazig zijn maar niet bruin. Doe in een grote kom de uien, aardappelpuree, brood of paneermeel, gehakt, slagroom, zout, ei en peterselie. Kneed deze massa zorgvuldig door elkaar totdat alle ingredienten goed vermengd zijn, en het een glad en luchtig mengsel is. Maak van dit mengsel kleine balletjes van ongeveer 3 cm. doorsnee. Leg de balletjes op een schaal en bedek ze met plastic huishoudfolie. Smelt de 2 eetlepels boter tezamen met de olie in een pan. Braad hierin de balletjes aan alle kanten door voortdurend de pan te schudden. In ongeveer 10 minuten zijn de balletjes mooi bruin en gaar. Neem de balletjes uit de pan en giet het vet eraf. Roer de bloem door het vet. Roer vervolgens de room erdoor en kook deze saus een paar minuten tot dik en glad is. Giet de saus over de balletjes en dien ze op.

Kottbullar is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Köttbullar - gehaktballetjes en aardappelsalade met bleekselderij
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zweedse gehaktballetjes (Små köttbullar)
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Köttbullar / Gehaktballetjes met puree en veenbessenconfituur
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kottbullar - Zweedse Gehaktballetjes
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Köttbullar - gehaktballetjes en aardappelsalade met bleekselderij
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zweedse gehaktballetjes (Små köttbullar)
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Köttbullar / Gehaktballetjes met puree en veenbessenconfituur
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kottbullar - Zweedse Gehaktballetjes
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept