Bloem zeven, noten toevoegen. Met de vingers de boter door de bloem werken, tot het mengsel fijn en kruimelig is. Bijna al het water toevoegen, tot een stevig deeg mengen, zo nodig meer water toevoegen. P een met bloem bestoven werkblad voorzichtig kneden tot het deeg soepel is. Een ondiepe vlaaivorm van ca 20 cm invetten. Deeg uitrollen en er bodem en rand van de vorm mee bekleden: rand van de vorm mee bekleden: rand bijsnijden. Afdekken met plastic en 30 minuten in de koelkast zetten. Deeg bedekken met vetvrij papier, met daarop een laag ongekookte bonen of rijst. 10 minuten bakken, uit de oven halen en papier en vulling weggooien. Nog 15 minuten in de oven zetten, tot het deeg goudbruin is. Laten afkoelen. Voor de vulling : boter, blanke stroop en gecondenseerde melk al toerend op laag vuur verhitten tot het mengsel is. De noten erdoor roeren. Banaan in schijfjes over het deeg verdelen.: het karamel-notenmengsel 15 minuten bakken, opzij zetten om goed te laten afkoelen. Chocolade in vuurvaste kom doen. In kokend water hangen en roeren tot de chocolade in een rasterpatroon over de karamel spuiten. De chocolade een paar minuten stevig laten worden en meteen serveren, met slagroom of ijs.
Een GEWELDIGE Karamel-bananentaart Met Noten is een recept van Smulweb.nl