1 Doe de couscous in een kom. Schenk 425 ml kokend water over de couscous en laat deze ca. 5 minuten wellen. Roer de couscous een keer goed door en laat deze afkoelen. Verkruimel de feta. Roer in een grote kom de afgekoelde couscous en eieren door elkaar. Voeg de bloem toe en roer deze door de couscous. Schep tenslotte de peterselie en feta door het couscousbeslag en laat het beslag ca. 15 minuten in de koelkast rusten.
2 Verhit 1 eetlepel olie in een sauspan, voeg de ui toe en pers hierboven de knoflook uit. Fruit de ui ca. 2 minuten op zacht vuur. Voeg de tomaten, suiker, azijn en bouillon aan de ui toe en breng de saus al roerende aan de kook. Laat de saus, met het deksel op de pan, ca. 10 minuten op zacht vuur sudderen. Tussentijds enkele malen roeren.
3 Verhit de overige olie in een koekenpan en schep met behulp van 2 eetlepels 6 bergjes couscousbeslag in de pan en druk ze iets plat met een spatel. Bak de couscouskoekjes in ca. 6 minuten aan beide zijden goudbruin. Bekleed een bord met keukenpapier en laat hierop de couscouskoekjes uitlekken. Bak op deze wijze nog 6 couscouskoekjes.
4 Breng de tomatensaus op smaak met zout en peper. Serveer de warme couscouskoekjes met tomatensaus.
Couscouskoekjes Met Tomatensaus is een recept van Smulweb.nl