Weense Uiensaus

4
10-20 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

-verhit de reuzel in een pan -voeg de suiker toe en laat deze goudgeel kleuren -dan de uien toevoegen en de knoflook erop persen -onder voortdurend roeren uien en suiker nog eens 5 min laten kleuren -daarna 30 g bloem over de massa strooien -haast 1/2 l bouillon en een glas rode wijn toevoegen -breng al roerend aan de kook en wanneer het kookt 5 min laten doorkoken -de saus door een zeef halen en met zout, peper en wijnazijn op smaak brengen -roer er van het vuur wat slagroom door

Weense Uiensaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Hollandse groentetaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met rode ui en mandarijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met ajuinsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse hutspot met sintletter
30 min-
Bekijk recept

Tagliatelle van groenten met sinaasappel en worst
Lunchgerecht
Bekijk recept
Weense chocolademelk
10 min
Bekijk recept
Weense rode kool met Wienerschnitzel
30 min-
Bekijk recept
Weense Tafelspitz
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept