Oudjaarrecept Fazant Met Champagne

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwijder de reepjes vet spek en de vijgenbladeren van de fazanten; laat ze mooi bruin bakken in een kookpan met de boter en de arachideolie. Voeg peper en zout toe. Wanneer ze mooi goudbruin zijn, haalt u ze uit de pan en fruit u vervolgens de fijngesnipperde sjalotten. Laat ze zachtjes inkrimpen, bevochtig daarna met de champagne. Schraap de jus van de fazanten en leg deze daarna terug in de kookpan. Doe het deksel erop en laat nog 40 min. sudderen op een zacht vuurtje. Voeg de verse room evenals de vleesfond toe en laat nog 10 min doorkoken zonder deksel. Breng op smaak, haal de fazanten uit de kookpan en laat indien nodig de saus inkoken op een stevig vuurtje, terwijl u de fazanten in stukken snijdt. Dien op met dauphine aardappelen en de courgettes bereid op volgende wijze :Schil de courgettes, snij ze in drie of vier stukken en snij ze in reepjes zoals frieten. Verwarm de olijfolie in een grote pan met antikleeflaag, fruit hierin de courgettes op een middelmatig vuurtje en vergeet niet ze regelmatig te draaien. Voeg zout, peper en Proven?aalse kruiden toe. Laat ze niet te lang bakken, ze zijn immers beter wanneer ze nog wat krokant zijn

Oudjaarrecept Fazant Met Champagne is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept
Champagne flip
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept
Granité met champagne, aardbeien en frambozen
Nagerecht
Bekijk recept

Oudjaarrecept Frans Stoofpotje
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Spaanse Tortilla
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Tortillataartjes
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oudjaarrecept Olijven-mozzarella-spiesjes
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept