Spaanse Erwtensoep

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui en de knoflook;Verhit de boter in een ruime pan en fruit de wortel, ui en knoflook 5 minuten. Giet de bouillon erbij en laat het geheel 25 minuten pruttelen;Was de spinazie, verwijder de harde nerven en steeltjes en snijd de blaadjes fijn. Giet de kikkererwten af, spoel ze in een vergiet met koud water en laat ze uitlekken.Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Verwarm de soep opnieuw en voeg de spinazie, kikkererwten, paprikapoeder en komijn toe. Laat de soep nog 8 minuten zachtjes pruttelen, roer de creme fraiche erdoor en breng hem op smaak met zout en peper.Snijd de eieren fijn. Schep de soep in kommen of diepe borden en strooi het ei en de peterselie erover.

Spaanse Erwtensoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Rustieke erwtensoep met ham en roggeknoedels
1u30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Erwtensoep met gerookte zalm
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met worst
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaanse aardappeltortilla en spinazie a la crème
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vongole op Thaise wijze
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept