Ricotto-roomijs

6
30-60 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng de suiker aan de kook met 2 dl. water. Laat de siroop iets afkoelen. Klop in een kom de eidooiers los en schenk in gedeelten de suikersiroop erbij. Schenk dit mengsel terug in de pan en verwarm het zachtjes tot het gaan binden (let op: laat het niet koken). Laat het mengsel onder roeren afkoelen. Roer de ricotta en slagroom erdoor. Draai hiervan in ca. 30 minuten ijs in een ijsmachine of laat het in 6 uur bevriezen in een bakje. Schep, bij het bevriezen in een bakje, het mengsel elk uur om.

Ricotto-roomijs is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Boerenmeisjes
5 min
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept

Ricottataart Met Rozijnen In Grappa Geweekt
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Spinazie Spaghetti
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentetaart met ricotta en mascarpone
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept