Montebianco Di Castagne

6
30-60 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Klop de slagroom stijf met 2 eetl suiker. Zet de slagroom in de koelkast. Haal de kastanjes uit de doppen. Snijd elke kastanje in en breng ze aan de kook in een pan met zoveel water dat ze onder staan. Kook ze 15 min. laat ze uitlekken en pel ze. Doe de gepelde kastanjes weer in de pan en voeg de melk, de rest van de suiker, de vanille en een mespunt zout toe. Kook ze ongeveer 20 min. op een matig vuur of tot alle melk is geabsorbeerd. Verwijder het vanillestokje en druk de kastanjes door een fijne zeef of vergiet op een schaal zodat er een berg ontstaat. Laat afkoelen. Bedek de berg, van boven naar beneden strijkend, met slagroom. Dip de spatel regelmatig even in koud water, dan gaat het gemakkelijker. Zet de berg weer in de koelkast tot gebruik. Bron:De Italiaanse keuken voor vegetarische fijnproevers

Montebianco Di Castagne is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker