Amandel-limoencake

8
30-60 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng de amandelen, bloem en limoenzestes. Klop de boter en suiker licht en schuimig en roer de eidooiers er een voor een door. Spatel het amandelmengsel erdoor. Klop de ricotta los en roer het limoensap erdoor. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Spatel de eiwitten en het ricottamengsel voorzichtig door het amandelmengsel. Schap het mengsel in een met bakpapier beklede taartvorm en bak in het midden van de oven in 35-45 minuten gaar en lichtbruin. Laat 5 minuten afkoelen, haal uit de vorm en laat verder op een rooster afkoelen.

Amandel-limoencake is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kokos-limoencake met limoenglazuur
30 min Gebak
Bekijk recept

Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroen-amandelcake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Roomboter amandel-notenstol met beenham en kaas
10 min
Bekijk recept
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
50 min Nagerecht
Bekijk recept