Bastilla met kip

4
45 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit 3 el olie in een pan en bak de kip tot die lichtgekleurd is. Bestrooi met 1 el peper, de ras al hanout en zout naar smaak. Stoof 5 min. op laag vuur. Voeg de ui en de saffraan toe.
  • 2 Schenk er zoveel water bij tot de kip net niet onder staat. Breng aan de kook. Laat op laag vuur 1 uur garen tot de kip van het bot valt.
  • 3 Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg de koriander, het rasp en 2 el sap toe. Neem de pan van het vuur, haal de kip eruit en snijd in stukken. Zeef het kookvocht en kook op hoog vuur 10 min. in. Meng de kip met het uimengsel en het brood. Voeg wat kookvocht toe.
  • 4 Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg 1 vel ontdooid filodeeg op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met olie en bestrooi met peper. Leg er 1 vel deeg op en bestrijk weer met olie. Schep de kip op het deeg. Bestrijk de randen met ei. Maak nu de deeglap voor de bovenkant: bestrijk 1 vel deeg met olie, bestrooi met peper en leg er nog 1 vel op. Leg over de kipvulling en plak vast aan de onderste deeglap. Vouw het deeg rondom de vulling onder de bodem. Bestrijk met ei en bak in 10 min. goudbruin.

Bastilla met kip is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Marokkaanse Kip Bastilla
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bastilla Met Kip En Amandelen
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bastilla Met Kip En Amandelen
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Bastilla Van Kip En Groenten
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept