Bastilla met kip

3 sterren op basis van 4 stem(men)

person 4 timer 45 min restaurant Hoofdgerecht link Albert Heijn print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit 3 el olie in een pan en bak de kip tot die lichtgekleurd is. Bestrooi met 1 el peper, de ras al hanout en zout naar smaak. Stoof 5 min. op laag vuur. Voeg de ui en de saffraan toe.
  2. Schenk er zoveel water bij tot de kip net niet onder staat. Breng aan de kook. Laat op laag vuur 1 uur garen tot de kip van het bot valt.
  3. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg de koriander, het rasp en 2 el sap toe. Neem de pan van het vuur, haal de kip eruit en snijd in stukken. Zeef het kookvocht en kook op hoog vuur 10 min. in. Meng de kip met het uimengsel en het brood. Voeg wat kookvocht toe.
  4. Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg 1 vel ontdooid filodeeg op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met olie en bestrooi met peper. Leg er 1 vel deeg op en bestrijk weer met olie. Schep de kip op het deeg. Bestrijk de randen met ei. Maak nu de deeglap voor de bovenkant: bestrijk 1 vel deeg met olie, bestrooi met peper en leg er nog 1 vel op. Leg over de kipvulling en plak vast aan de onderste deeglap. Vouw het deeg rondom de vulling onder de bodem. Bestrijk met ei en bak in 10 min. goudbruin.
Bastilla met kip is een recept van Albert Heijn

Receptenzoeker