Zalm 'en croûte' van Marjan

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol het croissantdeeg uit en snijd er 2 lange plakken van die 8 cm langer zijn dan de zalmfilet. Leg 1 plak op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de zalmfilet in het midden en laat de randen vrij. Bestrooi met peper en zout. Meng de zure room met de mosterd. Besmeer de zalmfilet ermee. Verdeel er 3 el fijngesneden dille en het sjalotje over.
  • 2 Bestrijk de randen van het deeg met het ei. Leg de andere plak deeg erop en druk de zijkanten goed aan. Snijd het deeg rond de zalm in de vorm van een vis. Verwijder het overtollige deeg. Bestrijk de vis dun met losgeklopt ei. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de zalm in 15-20 min. goudbruin en gaar.
  • 3 Schil ondertussen de komkommers met een dunschiller in de lengte om en om, zodat je een streepeffect krijgt. Halveer de komkommers in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepeltje en snijd de komkommer in halve maantjes. Breng 1 liter water aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat de komkommer 4 min. in het hete water garen. Giet af. Verhit de boter in een pan, voeg de komkommer toe en stoof 5 min. tot bijna al het vocht verdampt is. Voeg 2 el fijngesneden dille toe en peper en zout naar smaak. Serveer de zalm en croûte met de gestoofde komkommer.

Zalm 'en croûte' van Marjan is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Poffert
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoofpot Van Marjan
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Karamelvla met peer van Marjan Drost-Oosterveen
35 min- Nagerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept