Kip met olijven van Samira

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd met een dunschiller de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de schil in lange, dunne reepjes. Verwijder de steeltjes van de peterselie en de koriander en doe de blaadjes in de mengbeker van de staafmixer. Houd een paar takjes peterselie achter voor garnering. Voeg het citroensap, het gemberpoeder en de komijn toe en pureer met de staafmixer.
  • 2 Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit de olie in een grote braadpan en bak de kip rondom 5 min. Voeg de uien toe en bak 4 min. mee. Voeg dan de knoflook toe.
  • 3 Schep de kruidenpuree bij de kip. Voeg de saffraan toe, roer om en voeg zo veel hete bouillon toe dat de kip voor de helft in de bouillon staat. Laat de kip op laag vuur met de deksel op de pan in ca. 1 uur gaar worden. Keer halverwege.
  • 4 Verwarm de oven voor op 220 °C. Haal de kip uit de saus en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 8-10 min. in de oven, tot de kip een bruin korstje heeft.
  • 5 Laat de saus op middelhoog vuur inkoken. Voeg de olijven toe. Neem de kip uit de oven en schep de saus erover. Garneer met de achtergehouden peterselie en de citroenschil. Lekker met gehalveerde gekookte eieren en een salade van geraspte wortel, sinaasappel en pistachenoten.

Kip met olijven van Samira is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept