Courgette met tijm en bieslook

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd in de lengte een plak van 1 cm van elke courgette af en snijd die plakken in kleine blokjes. Verkruimel de geitenkaas. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Rasp de gele schil van de citroen.
  • 2 Doe de courgetteblokjes in een kom en meng met de helft van de geitenkaas, de ricotta, de helft van de tijm, de helft van de bieslook, 1 geperste teen knoflook en het citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Hol de courgettes aan de kant van het snijvlak uit met een lepeltje en vul ze met het kaas-kruidenmengsel. Besprenkel elke gevulde courgette met 1/2 el olie en leg ze in een ovenschaal. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de courgettes in 30 min. gaar.
  • 4 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep de rest van de geitenkaas, de bieslook, de tijm, de olie, de knoflook en de rode peper erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de pasta bij de courgette.

Courgette met tijm en bieslook is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Visburger met komkommer-yoghurtsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept