Surf- en turfspiesjes

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Steek de barbecue aan. Pel de garnalen en rijg op 4 satéstokjes ieder 5 stuks. Snijd de ananas in zeer kleine blokjes. Meng de blokjes ananas met het basilicum, de bosui, 2 el olie en peper en zout naar smaak. Laat ca. 15 min. staan. Snijd ondertussen het vlees in 8 gelijke stukken en snijd die doormidden. Rijg op elk van de resterende satéstokjes steeds om en om 4 stukken vlees en 3 parten ui. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Gril de vleesspiesjes rondom in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Gril de garnalenspiesjes in ca. 5 min. gaar. Leg op elk bord een vleesspies en een garnalenspies. Serveer met het ananasmengsel. Lekker met pasta en botersla.

Surf- en turfspiesjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Sushi volcano surf'n turf
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surf 'n turf van de grill
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje Surf en Turf
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Surf en turf met citroenmayonaise
15 min Snack
Bekijk recept