Bruine Bonen Met Rijst Of Het Geheim Van De Platte Bonen

4
10-20 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Droge bonen moet je eerst een dag laten weken en vervolgens gaar koken. Als het lukt om weinig kookwater over te houden, dan dit niet weggooien! Intussen kun je als je zoutvlees of varkensstaart gebruikt, dit alvast gaar koken. Gebruik hiervoor zonodig een hogedrukpan; dat gaat sneller en eventueel ongeduld levert geen taai vlees op. Het kookwater van dit vlees weggooien; het is veel te zout. In de pan het uitje bakken in olie. Vlees en tomaatje erbij doen, de kruiden en het maggiblokje. Water erbij en de bruine bonen. Doe het kookvocht ook erbij; ook als je bruine bonen uit blik gebruikt. Het moet een nattig soepje wordt... Een deel van de bruine bonen moet je platdrukken; echt waar! Het maakt de BB&R een stuk lekkerder. Doe er pas op het laatst de soepselderij en je knoflook bij. Wij doen er veel knoflook in... Opdienen met rijst; o wat lekker...

Bruine Bonen Met Rijst Of Het Geheim Van De Platte Bonen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Bruinebonensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode bonensmurrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Varkensreepjes met bruin bier
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté van visgehakt en kokos
30 min Bijgerecht
Bekijk recept