Matze-Ballen A La Robert

4
20-30 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe bij de matzes de 2 eetl water, voeg de gefruite ui toe en strooi de gemberpoeder er over.Breek het ei en doe het in zijn geheel bij de matzes.Voeg zout en peper toe en begin met kneden het moet smeuig blijven.Strooi een beetje matze meel over het deeg het is overigens geen must matze meel, maar het maakt de ballen wat steviger. Maak ballen van 2 cm doorsnee, ze worden groter in de soep, doe het met natte handen, dat werkt makkelijk, het deeg blijft dan niet zo kleven. Als de ballen klaar zijn zorg dan dat de soep kookt, dat is van belang, anders vallen de ballen uit elkaar. Leg ze nu in de soep en laat de soep even een paar minuten koken, dan terug naar laag vuur voor het trekken. De ballen mogen best een uurtje in de soep mee trekken, komt de smaak van de soep en de ballen ten goede.

Matze-Ballen A La Robert is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Chili Gehakt Schotel A La Robert
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mango En Mangomousse A La Robert
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Rabarber Aardbeien Moes A La Robert
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Zabaglione Met Vanille Ijs A La Robert
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept

Matzetaart
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Pesach-kruidkoek
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Potato Bilkalekh
20-30 min -
Bekijk recept
Mazzeballen
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept