Limburgs zuurvlees
3
sterren op basis van
6
stem(men)
person
4
timer
20 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediënten
600 g runderriblappen (op kamertemperatuur)
50 g boter
100 ml wittewijnazijn
100 ml kraanwater (warm)
4 blaadjes laurierblaadjes (zakje)
4 jeneverbessen
3 blaadjes kruidnagels (potje)
4 uien
2 sneetjes ontbijtkoek
4 el appelstroop
1 el donkerbruine basterdsuiker
Bereiding
Snijd het vlees in blokjes. Bestrooi met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een braadpan tot het schuim begint weg te trekken. Schep de helft van het vlees in de pan en bak het al omscheppend tot het vlees lichtbruin van kleur is. Voeg de rest van het vlees toe en bak alles al omscheppend heel lichtbruin. Schenk de azijn en het warme water langs de wand van de pan bij het vlees. Voeg de laurierblaadjes, jeneverbessen en kruidnagels toe. Breng aan de kook en doe de deksel op de pan. Stoof het vlees 1 uur op laag vuur.
Snipper de ui. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de ui in 5 min. al omscheppend goudbruin. Snijd de ontbijtkoek in blokjes. Schep de uien met de appelstroop en ontbijtkoek door het vlees en stoof nog 1 ½ uur. Voeg eventueel nog een scheutje warm water toe. Breng het zuurvlees op smaak met suiker, peper en zout.
Limburgs zuurvlees is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Frites met zuurvlees »
Zuurvlees »
Zuurvlees »
Limburgs Zuurvlees »
Stoofvlees op z'n Limburgs »
Limburgs zoervleisj »
Konijn op z'n Limburgs »
Konijn Op Z?n Limburgs »