Kabeljauw met bietendressing

4
20 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bestrooi de vis met peper en zout. Leg de stukken op een bord dat ruim past in een grote pan. Zet 2 à 3 ovenvaste bakjes onderin de pan. Schenk water in de pan; zorg daarbij dat het water niet boven de bakjes komt. Breng het aan de kook. Zet het vuur laag en laat het bordje met de vis voorzichtig in de pan zakken (de stoom is erg heet). Doe een deksel op de pan, zet het vuur hoog en laat de vis in 6 min. net gaar stomen. Door de vis op deze manier te stomen, voorkomt u dat de geur van de vis opgenomen wordt in een stoommandje.
  • 2 Schil de bietjes en snijd in kleine blokjes. Snipper het sjalotje zeer fijn. Snijd de peterselie grof, houd wat achter voor garnering. Meng de olie met de azijn in een steelpan. Voeg de bietjes, het sjalotje en de peterselie toe en verwarm het geheel tot het lauwwarm is. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Draai het vuur uit onder de kabeljauw en neem het bord voorzichtig uit de pan. Verdeel de vis over 4 borden en schep de bietjesdressing erbij. Garneer met de achtergehouden peterselie. Lekker met schorseneren uit de oven (Ovenschotel schorseneer, 300 g) of romige pompoenpuree (recept elders op ah.nl).

Kabeljauw met bietendressing is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Lauw-warme spitskoolsalade met andijvie
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept