Jachtschotel met aardappelpuree

4
40 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelen 20 min. Verhit ondertussen ¼ van de boter in de pan en bak het gehakt in 5 min. rul. Haal het vlees uit de pan.
  • 2 Snijd de ui in ringen en de winterpeen in plakjes. Was de prei en snijd in ringen. Bak de uien in het braadvet in 6 min. glazig, voeg dan de winterpeen en de prei toe. Laat op laag vuur met de deksel op de pan 8 min. stoven. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • 3 Doe het gehakt bij de groenten en breng op smaak met peper en zout. Voeg het laurierblaadje, de peterselie en de bouillon toe. Laat op laag vuur verder stoven. Giet de aardappelen af. Verwarm de melk met de helft van de boter, schenk het bij de aardappelen en stamp tot puree. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  • 4 Schep de puree in de braadpan op het vlees en de groenten, of doe alles in de ovenschaal. Verdeel het paneermeel en het boterrestje erover. Zet ca. 20 min. in de oven en serveer direct.

Jachtschotel met aardappelpuree is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Jachtschotel
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jachtschotel met gehakt
65 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jachtschotel met wortelpuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap jachtschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept