Tompoezen met zomerfruit

6
55 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bekleed de bakplaat met bakpapier. Halveer de plakjes bladerdeeg en leg ze op enige afstand van elkaar op het bakblik. Prik de helft van de plakjes met een vork op meerdere plaatsen in.
  • 2 Klop de eidooier met 1 el water los en bestrijk de andere helft van de plakjes bladerdeeg met het losgeklopte ei. Strooi de pijnboompitten erover en druk ze heel licht in het deeg.
  • 3 Schuif het bakblik in het midden van de oven en bak de plakjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat de plakjes deeg op een rooster afkoelen.
  • 4 Meng in een kom het fruit met de rozen- of sinaasappellikeur.
  • 5 Laat het fruit in een zeef uitlekken. Vang het vocht op. Klop de crème fraîche met de vanillesuiker luchtig. Klop het opgevangen vocht erdoor.
  • 6 Houd een kwart van de crème fraîche achter en verdeel de rest gelijkmatig over de bladerdeegplakjes zonder pijnboompitten. Verdeel het fruit erover. Leg op elk taartje nog een lepeltje van de achtergehouden crème en leg de plakjes bladerdeeg met pijnboompitten erop.

Tompoezen met zomerfruit is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Mini-pavlova met bosbessen en amandelroom
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladeparfait met zomerfruit
270 min- Nagerecht
Bekijk recept
Miljuschka Witzenhausens baked oatmeal
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met vers zomerfruit
10 min Nagerecht
Bekijk recept

Mini tompoezen
60 min -
Bekijk recept
Tompoes van zeebarbeel met pesto
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chocolademousse tompoezen
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolademousse Tompoezen
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept