Portobello met papperdelle

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de portobellosteeltjes in stukjes. Verhit 3 eetlepels olie en bak de aubergine 5 minuten. Voeg de knoflook en de stukjes steel toe en laat alles op laag vuur met de deksel op de pan 4 minuten garen. Haal de pan van het vuur en meng met de tomaten, de mozzarella en een derde van het basilicum. Breng op smaak met peper en zout en vul de portobello's. Bestrijk de randen met 1 eetlepel olie. Zet in een braadslee, strooi over elke portobello 1 eetlepel pijnboompitten en bak in 30 minuten gaar. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan. Bak de sjalotten op middelhoog vuur 4 minuten. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg toe aan de sjalotten. Voeg de wijn, de peterselie en een derde van het basilicum toe. Warm 1 minuut door. Verdeel de pasta over 4 borden, leg de portobello's erop en bestrooi met de rest van het basilicum.

Portobello met papperdelle is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Papperdelle Met Tijgergarnalen En Wodkasaus
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jamie Oliver's Pappardelle Met Gemengde Wilde Paddestoelen
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Portobello gevuld met blauwaderkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Boerenkool-linzenrisotto met gegrilde portobello
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenrisotto met portobello en blauwe kaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verrassende versiertruc: Gepofte mihoen
15 min Bijgerecht
Bekijk recept