Knapperige pindakip met groentemie

4
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilets in stukken van 2 x 4 centimeter. Schep de helft van het sinaasappelsap om met de kip, laat 5 minuten staan.
  • 2 Verwijder de puntjes van de sperziebonen en halveer ze. Kook de bonen in 5 minuten beetgaar. Laat de stukjes kip uitlekken, haal ze door het ei en rol ze door de pinda's.
  • 3 Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kipstukjes op middelhoog vuur in 8 minuten bruin en gaar. Keer regelmatig. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok. Bak eerst de winterpeen 1 minuut. Voeg de knoflook en 2 eetlepels sojasaus toe en bak al omscheppend op hoog vuur nog 2 minuten. Schep dan de bonen, de rest van het sap en de mie erbij. Laat alles al omscheppend goed heet worden en breng op smaak met sojasaus. Serveer met de knapperige kipstukjes.

Knapperige pindakip met groentemie is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Groentemie met varkensreepjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise zalm met groentemie
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mie goreng en garnalenomelet
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenspiesjes met groentemie
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Knapperige salade met peterseliedressing
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige rucolasalade
10 min Bijgerecht
Bekijk recept