Krokante zalmburgers met spinaziestamppot
3
sterren op basis van
2
stem(men)
person
4
timer
30 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediƫnten
1 kg kruimige aardappels
100 g cornflakes (verkruimeld)
1 cm verse gember (geschild en geraspt)
1 ei
500 g mager zalmgehakt
450 g tuinerwten (extra fijn (diepvries), ontdooid)
3 el olie
1 zak spinazie (300 g)
100 ml melk
Bereiding
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze met wat zout in 20 minuten gaar. Kneed de helft van de cornflakes, de gember en het ei door het zalmgehakt en kneed er vervolgens 100 g van de tuinerwten door. Breng op smaak met peper en zout. Vorm er met vochtige handen 8 burgers van. Druk de burgers zachtjes in de rest van de cornflakes, zodat ze rondom bedekt zijn.
Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgers op niet te hoog vuur in 10 minuten gaar en bruin. Keer regelmatig, want het cornflakeskorstje wordt snel te donker.
Snijd de spinazie grof. Verwarm de melk. Stamp de aardappelen met de melk tot een puree met de pureestamper. Roer de rest van de tuinerwten en de spinazie door de puree. Roer nog even om op laag vuur zodat alles goed warm is en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de krokante zalmburgers.
Krokante zalmburgers met spinaziestamppot is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Spinaziestamppot met cervelaat »
Spinaziestamppot met gegrilde tartaartjes »
Spinaziestamppot met ei »
Spinaziestamppot met vissticks »
Filokaneelkoekjes met kwark »
Crème brûlée »
Warme bonensalade met krokante ham »
Muesli-ijstorentjes »