Runderpie met Guinness

8
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui op laag vuur in 10 min. glazig.
  • 2 Schil ondertussen de winterpeen. Snijd de winterpeen in plakjes en de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in boogjes. Halveer de kastanjechampignons. Zet het vuur onder de braadpan hoog. Voeg de winterpeen, knoflook, bleekselderij, champignons en boter toe aan de ui en bak 2 min.
  • 3 Snijd het vlees in stukjes van 2 x 2 cm. Ris de blaadjes van de tijm. Vet de ovenschaal in. Voeg het vlees, de tijm, peper, eventueel zout en de bloem toe en bak 5 min. Schenk het bier erbij, warm door en schep in de ovenschaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet ca. 2 uur in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  • 4 Neem de schaal uit de oven, maar laat de oven aan. Verwijder de folie. Leg het bladerdeeg over de schaal en druk voorzichtig aan op de randen. Snijd eventueel overhangend deeg weg. Strooi de kaas erover. Prik met een vork gaatjes in het deeg, zodat het vocht kan ontsnappen. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin.

Runderpie met Guinness is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Runderstoofschotel met kruidnagel en bier
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Venusschelpen met Guinness
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Guinness Sprouts.
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Griekse Mosselen
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Runderpie
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept