Witlof met ham, kaas en mosterdpuree

4
40 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 6 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
  • 2 Snijd de onderkant van het witlof, snijd ze in de lengte doormidden, verwijder de harde kern en eventueel de verkleurde buitenste bladeren. Kook ze 3 min. in een grote pan in water met zout. Giet af en laat uitlekken.
  • 3 Giet de aardappelen af en stamp met de mosterd, boter en melk tot een grove puree. Voeg peper en zout toe. Verdeel de puree over een ovenschaal.
  • 4 Leg de plakken kaas naast elkaar op de snijplank, leg de ham erop en wikkel de witlof erin. Leg de rolletjes naast elkaar op de puree. Bak de puree in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

Witlof met ham, kaas en mosterdpuree is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Karbonade met mosterdpuree en broccoli
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roomandijvie met ham en mosterdpuree
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterdpuree met braadworsten en tuinerwten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfslende met mosterdpuree
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept