Italiaanse slavink met sperziebonen

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 18 min. bruin.
  • 2 Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekblokjes 6 min. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi de slavinken met de oregano en bak ze in het in de pan achtergebleven spekvet in 15 min. gaar en bruin. Voeg de balsamicoazijn en 50 ml water toe.
  • 3 Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook en kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Giet af en meng de spekjes erdoor.
  • 4 Leg op elk bord een slavink en schep daar een beetje balsamicojus overheen. Serveer met de sperziebonen en aardappelpartjes.

Italiaanse slavink met sperziebonen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept