Fish & chips

4
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 120 °C. Meng het citroensap, de olie en 3 el munt tot een dressing en schep de peen julienne erdoor. Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper. Bak de frites in de frituurpan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze uitlekken in een vergiet bekleed met keukenpapier en houd ze warm in de oven. Stel de frituurpan in op 175 °C. Roer in een kom de bloem met het bakpoeder en 350 ml ijskoud water tot een glad beslag. Snijd de vis in 8 stukken en wrijf deze in met peper en peper. Wentel de stukken vis door het beslag en frituur per 2 porties in 6 min. goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier en houd warm in de oven. Meng de sla, radijsjes en de rest van de munt met de peen julienne met muntdressing. Bestrooi de frites met zout en serveer met de vis en de salade. Lekker met mosterdmayonaise.

Fish & chips is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pascale Naessens' parmezaanchips met zaadjes
5 min Snack
Bekijk recept
Surinaamse snacks
25 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krabschuitjes
10 min Snack
Bekijk recept

Kipreepjes met groene curry
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Noedels met citroenkruid
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gekruid varkensgehakt in slablad
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelcurry met kokosmelk
35 min Bijgerecht
Bekijk recept