Citroenkip met aardappelpartjes

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 6 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bereid de aardappelpartjes in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika's in parten, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd de paprika's in stukken. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de paprika 15 minuten op middelhoog vuur. Schil met een dunschiller 2 schilletjes van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de kipfilet in plakken van 1 cm dik. Wentel ze door de bloem en breng op smaak met peper. Verhit 3 eetlepels olie en de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip en de citroenschilletjes 2 minuten, keer de kip halverwege. De kip mag niet te bruin worden. Voeg het citroensap en de bouillon toe. Leg de deksel op de pan en laat de kip op heel laag vuur in 10 minuten gaar worden. Verwijder de citroenschil. Voeg naar smaak peper en zout en eventueel meer citroensap toe. Serveer met de aardappelpartjes en de paprika.

Citroenkip met aardappelpartjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappeltortilla tomaat en tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cajunkip met paprika
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Citroenkip
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rocketsalade met citroenkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenkip met courgette
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenkip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept