Gerookte Duitse braadworsten met zoete mosterd

8
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In pannetje appelcider, sinaasappelsap, peperkorrels, kruidnagels en laurierblaadjes aan de kook brengen. Mengsel 10 min. zachtjes laten koken. Vuur hoog zetten en mengsel inkoken tot ca. 100 ml over is. Intussen worsten aan één kant met vork meerdere malen inprikken. Worsten keren en andere kant met scherp mes 4 x schuin insnijden. Worsten in lage schaal leggen en hete siroop erover schenken. Met tang worsten keren zodat beide kanten met siroop bedekt zijn. Worsten tot gebruik, afgedekt, in koelkast bewaren. Af en toe keren. Mosterd met honing tot sausje roeren. Rookspaanders (50 g) 1 uur in ruim koud water weken.
  • 2 Rookspaanders laten uitlekken en over gloeiend houtskool verdelen. Zodra houtskool begint te roken, braadworsten met ingesneden kant naar onder op goed ingevet rooster leggen en, afgedekt, ca. 8 min. grillen. Worsten keren en andere kant, afgedekt, ook 8 min. grillen. Worsten op minder warm gedeelte van barbecue leggen. Broodjes insnijden en op barbecue in 1 à 2 min. warm en lichtbruin laten worden. Tussen elk broodje braadworst leggen en naar smaak mosterdsausje erover lepelen.

Gerookte Duitse braadworsten met zoete mosterd is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Haaskarbonades met mosterd-tijmsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Toast met gerookte ribeye en avocado
15 min Snack
Bekijk recept