Spareribs in oosterse marinade

4
55 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil van sinaasappel raspen en vrucht uitpersen. In lage schaal sinaasappelrasp, sinaasappelsap, citroensap, ketjap, sesamolie, knoflook en gemberwortel door elkaar kloppen. Spareribs door marinade wentelen en (met handen) goed inwrijven. Schaal afdekken en spareribs in koelkast minimaal 1 uur, maar bij voorkeur 1 nacht marineren. Af en toe keren.
  • 2 Barbecue voor indirect grillen voorbereiden (zie tip). Spareribs uit marinade nemen en laten uitlekken. Rest marinade bewaren. Spareribs boven lekbak op rooster leggen. Deksel op barbecue zetten en spareribs ca. 40 min. grillen. Spareribs op plank leggen, afdekken met halfronde deksel of aluminiumfolie en 5 min. laten rusten. Intussen in pannetje overgebleven marinade met 3 el water aan de kook brengen en 5 min. zachtjes laten koken. Spareribs eventueel in stukken snijden en op schaal leggen. Verwarmde marinade over vlees schenken en vlees met koriander bestrooien. Lekker met nasi en atjar.

Spareribs in oosterse marinade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Scaloppine al limone - Kalfsschnitzels met citroen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde garnalen met pandanrijst
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde eendenborst met sinaasappel en citroen
15 min
Bekijk recept

Frisse sinaasappelspareribs
10 min -
Bekijk recept
Kruidige pulled ribs Chinese style
495 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spareribs met roquefortsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zachte spareribs met sinaasappel en avocadodip
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept