Scholfilet in een krokant sesamjasje

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breek de mie in kleinere stukjes en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud onder stromend water. Snijd ondertussen de paprika’s in stukjes van 1 x 1 cm en de bosui in ringetjes. Klop in een diep bord de eieren los met het water, peper en het zout. Meng het paneermeel met het sesamzaad in een diep bord. Doe de bloem in een diep bord. Dep de scholfilets droog met keukenpapier. Haal ze achtereenvolgens door de bloem, het ei en paneermeel.
  • 2 Verhit 4 el koolzaadolie in een grote koekenpan en bak de scholfilets in 4 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de paprika al omscheppend 2 min. op hoog vuur. Voeg de mie en sojasaus toe en roerbak 1 min. mee. Schep de bosui erdoor en serveer met de scholfilets.

Scholfilet in een krokant sesamjasje is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde scampi in een sesamjasje
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kip in sesamjasje
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren in een sesamjasje
45 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse groentesoep met visballetjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schol met tjap tjoy
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sformatino di carote con sogliola (worteltaartje met scholfilet)
45 min-
Bekijk recept