Gestoofde hamlapjes met sperziebonen

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Wrijf de hamlappen in met zout en peper. Verhit in een braadpan 2 eetlepels boter en bak hierin de hamlappen op hoog vuur aan beide kanten bruin. Neem het vlees uit de pan en bak de uien goudbruin. Leg het vlees terug, voeg de rozijnen en de mosterd toe, schenk er 250 ml water bij en breng het geheel aan de kook. Stoof het vlees in 20 minuten gaar.
  • 2 Kook de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen in 6 minuten knapperig gaar. Giet de bonen af en schud de cherrytomaten met 1 eetlepel boter door de sperziebonen. Giet de aardappelen af.
  • 3 Serveer de hamlapjes met rozijnenjus, gekookte aardappelen en sperziebonen.

Gestoofde hamlapjes met sperziebonen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Garnalencurry
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept