Lamsvlees in sinaasappelsaus met aardappel-wortelgratin

4
30 min -
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwarm het lamsvlees volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de aardappelen en wortel schuin in dunne plakjes en kook ze in een pan met ruim kokend water met wat zout in 5 minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken. Meng de gemalen koriander, de knoflook en de olijfolie en voeg zout en (versgemalen zwarte) peper naar smaak toe. Verdeel de aardappel en wortel in dunne laagjes in de ingevette ovenschaal. Sprenkel over elke laag een beetje van het oliemengsel. Bestrijk de bovenste laag royaal met de rest van de olie. Schuif de schaal naast het lamsvlees in de oven. Doe de oven snel open en dicht zodat er weinig warmte verloren gaat. Laat de aardappeltjes en wortel in 15-20 minuten goudbruin kleuren. Strooi er voor het opdienen de peterselie over. Serveer met het lamsvlees.

Lamsvlees in sinaasappelsaus met aardappel-wortelgratin is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-wortelgratin met gebakken vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-wortelgratin
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wortelgratin met kaas en gegrilde kip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gekonfijte wortelgratin met Parmezaanse kaas
90 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsbout met rozemarijn
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept