Mihoen met ananas

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de onder- en bovenkant van de ananas zodat de vrucht rechtop op het werkvlak kan staan. Snijd de vrucht in de lengte in vieren. Snijd de harde binnenkant eraf, verwijder de schil en de 'oogjes' en snijd elk kwart in stukjes. Doe de sperziebonen in een schaal met een bodem water en gaar ze 3 minuten op vol vermogen in de magnetron, schep halverwege om. Giet af. Kook de mihoen 4 minuten, spoel af onder koud stromend water en laat in een vergiet uitlekken. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak hierin het nasi-bamivlees op hoog vuur 3-4 minuten, bestrooi met zout en (versgemalen) peper naar smaak. Neem het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Doe de rest van de olie in de wok, draai het vuur wat lager en roerbak hierin de mihoen met de sojasaus 3-4 minuten, voeg de laatste 2 minuten de sperziebonen, garnalen en ananas toe. Bestrooi het gerecht met het nasi-bamivlees en de bosui.

Mihoen met ananas is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mihoen met surimi en sojasaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cambodjaanse mihoensalade
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Schol met tjap tjoy
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kip en papillotte met mihoen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept