Sint-jakobsschelpen en courgette

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Steek de barbecue aan. Snijd de courgette in plakken van 1 cm en kook 2 min. in water met zout. Giet af en laat afkoelen.
  • 2 Snijd de rode peper in dunne reepjes. Snijd de gember zo fijn mogelijk. Meng de rode peper met de gember, knoflook, sojasaus, oestersaus en olie.
  • 3 Dep de sint-jakobsschelpen droog met keukenpapier. Rijg ze om en om met de stukken courgette aan de satéprikkers. Schenk de saus erover en dek af tot gebruik.
  • 4 Gril de spiesen in 3-4 min. gaar. Keer regelmatig. U kunt ze ook 3 min. in een grillpan bakken. Bestrooi met de koriander. Lekker met noedelsalade en broccoli.

Sint-jakobsschelpen en courgette is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept