Zuurkoolstamppot met kruidige speklapjes

4
25 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de speklapjes elk in 2 gelijke stukken en wrijf ze in met de kerriepoeder en zout. Verhit in een braadpan de boter en bak hierin de speklapjes aan beide kanten bruin. Voeg de ui toe en bak nog ca. 20 minuten. Kook de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de zuurkool met koud water af in een vergiet. Schep 10 minuten voor het eind van de kooktijd de zuurkool en de paprika op de aardappelen. Giet het kookwater af (vang ca. 150 ml op), schenk de melk in de pan bij de aardappelen en zuurkool en breng alles aan de kook. Stamp de aardappelen en de groenten luchtig door elkaar. Neem de speklapjes uit de pan. Schenk het opgevangen kookwater bij de ui en het bakvet, roer de ketchup erdoor en breng de jus al roerend aan de kook. Geef de speklapjes met de curryjus apart bij de stamppot.

Zuurkoolstamppot met kruidige speklapjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Speklapjes met witlof uit de oven
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken speklapjes met komkommersalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met groninger worst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde speklapjes met bieten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Romige zuurkoolstamppot met gerookte zalm
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolstamppot met gevulde varkensfilet
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolkoeken
20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Patrijs met zuurkoolstamppot en mosterdsaus
35 min Voorgerecht
Bekijk recept