Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 6 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Peterselie fijnsnijden. Aardappelen halveren. Rozijnen wellen in warm water. Rookworst in schuine plakjes snijden. Aardappelen in ruim kokend water met zout naar smaak in ca. 20 min. gaarkoken. Intussen zuurkool in bouillon met rozijnen en djintan ca. 15 min. koken. Wortel toevoegen en nog 2 min. meekoken. Kookvocht afgieten. Worst en crème fraîche toevoegen en gerecht doorwarmen. Helft van peterselie erdoor scheppen en zout en peper naar smaak toevoegen. Andere helft door gekookte aardappelen scheppen. Aardappelen over 4 borden verdelen. Zuurkool ernaast scheppen.

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Kruidkoek met rozijnen
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasplank met zilveruitjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Zuurkoolschotel met cajunreepjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel van Eugénie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel met appel en kaneel
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel met gehakt en ananas
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept