Karbonade in rode wijn

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Wrijf de karbonades in met zout en (versgemalen) peper. Verhit de boter in een hapjespan en bak de karbonades in 4-5 minuten bruin, keer ze halverwege. Verdeel de knoflook, de ui en de champignons rond het vlees en bak alles nog 3-4 minuten, schep de ui en champignons regelmatig om. Verdeel de takjes tijm tussen de groenten. Schenk de bouillon en wijn langs de rand van de pan bij het vlees of warm het vocht even apart op, voordat je het bij het vlees giet. Stoof de karbonades op matig hoog vuur in 45-50 minuten zachtjes gaar, keer de karbonades af en toe en laat het vocht intussen inkoken tot een licht gebonden jus. Serveer de karbonades met gekookte aardappelen of aardappelpuree en witlof of sperziebonen.

Karbonade in rode wijn is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Puree, tuinbonen en karbonade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool met gember
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Karbonade met romige groente-kaaspasta
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde karbonade met bearnaisesaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept