Russische zalmsalade

8
25 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt de boter in een hapjespan. Leg de zalm erin en bestrooi met peper en zout. Schenk het citroensap erover en laat de zalm met de deksel op de pan in 10-12 min. zachtjes gaar worden. Laat de zalm afkoelen.
  • 2 Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Roer in een kom de sour cream met de mayonaise en peper en zout tot een sausje. Verdeel in een andere kom de zalm met een vork in kleine stukjes. Schep driekwart van de ui en dille en de helft van het sausje erdoor.
  • 3 Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in de lengte in plakken en leg ze op een platte schaal. Schep de salade erop en strooi de rest van de ui en dille erover. Pel de eieren, halveer ze en leg ze met de bolle kant onder in een cirkel op de salade. Verdun de rest van het sausje met 1-2 el water en schep wat van de saus over elk ei. Bestrooi met versgemalen peper.

Russische zalmsalade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Aziatische zalmsalade
30 min-
Bekijk recept
Zeewaardige zalmsalade
30 min-
Bekijk recept
Shoarmabroodjes met haricots verts en zalm
35 min
Bekijk recept
Frisse zalmsalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Stokjesbrood Russische salade
40 min Snack
Bekijk recept
Veldsla en witlof op Russische wijze
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gekarameliseerde ananas, kruidensap, frambozengel en sorbet van rode wijn
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Rybnik (Russische vispastei) van Alexei
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept