Ratatouille uit de oven
3
sterren op basis van
9
stem(men)
person
4
timer
25 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediënten
1 aubergine
1 courgette
1 ui
1 tomaat
1 paprika
1 el verse tijm
2 el balsamicoazijn
3 el olijfolie
250 g volkoren spaghetti
15 g verse basilicum
1 teen knoflook
150 g hüttenkäse (bakje à 200 g)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 225 ºC. Snijd de aubergine en courgette in halve plakken. Snijd de ui en de tomaat in parten. Snijd de paprika in reepjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Schep de groenten in de ovenschaal om met de balsamicoazijn, tijmblaadjes en peper. Druppel ⅔ van de olie erover. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Schep halverwege om.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het basilicum in reepjes en de knoflook in dunne plakjes. Breng de hüttenkäse op smaak met de helft van het basilicum en (versgemalen) peper.
Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag de rest van de olie en fruit de knoflook goudbruin. Laat de pasta uitlekken en schep de knoflook met de olie erdoor. Serveer de pasta met de geroosterde groenten, een schep hüttenkäse en de rest van het basilicum.
Ratatouille uit de oven is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Tomaat en courgette uit de oven »
Pasta met kip uit de oven »
Appelbeignets uit de oven »
Aardappelwaaiers uit de oven »
Ratatouilletaart met aardpeer »
Lasagne met ratatouille »
Lauwwarme rijstsalade met spekreepjes »
Pestokip met ratatouille-rijst »